Ιούνιος 2010

Η Mercedes-Benz Ελλάς, χορηγός του προγράμματος της Φολόης.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού μας, το πρόγραμμα της Φολόης, εισέρχεται σε μια νέα φάση. Με την ευγενική χορηγία της Mercedes-Benz Ελλάς, υποστηρίζεται ενεργά το έργο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης στην εν λόγω περιοχή, για την προστασία του σημαντικότατου δρυοδάσους της.

Η ενέργεια αυτή, αποτελεί έμπρακτη δέσμευση της Mercedes-Benz Ελλάς για τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς της πατρίδας μας. Προβλέπονται, μεταξύ των άλλων, η προμήθεια του βασικού εξοπλισμού πυρόσβεσης (πυράντοχες στολές, γάντια, ειδικές προσωπίδες και μάσκες, επινώτιοι πυροσβεστήρες κ.λπ.) για τους εθελοντές πυροφύλακες, καθώς και ειδικά σεμινάρια δασοπυρόσβεσης για τα μέλη της ομάδας των εθελοντών που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή.

Επίσης προβλέπεται να γίνουν δράσεις που στοχεύουν στην απομάκρυνση των απορριμμάτων από το δάσος, συνέχιση των επιλεκτικών φυτεύσεων και επέκταση της δράσης κατασκευής και τοποθέτησης τεχνητών φωλιών για τα πουλιά. Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο διαδρομών μέσα στο δάσος, με τη σχετική σήμανση και με τις κατάλληλες πινακίδες πληροφόρησης.

Μαρτίνος Γκαίτλιχ

Ημερομηνία: 
Wednesday, June 30, 2010 - 12:17

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Το πρόγραμμα αυτό της ΕΕΠΦ για το δρυοδάσος της Φολόης, χρηματοδοτείται
για το 2010 από τη
Mercedes-Benz Ελλάς
την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Mercedes Benz logo

Αναζήτηση

Designed by Aris Vidalis based on "Nature" theme by FreeCmsDesigns.com